Sunday, November 03, 2013

Our clamchowder receipe! 私達のクラムチャウダーレシピ☆

Brigitte & I are cooking clam chowder at Nijiya Cooking Studio ( we'll be in Nijiya Cooking Magazine in December 2013).
First, we pealed potatoes, cut onions, mushrooms, celery, carrots and bacons. 

ブリジットと一緒にニジヤのクッキング雑誌(12月号)のキッズクッキングショーにでたんだ。最初はじゃがいもの皮をむいて、玉ねぎ、しめじ、セロリ、にんじん、ベーコンを切ります。
Cook clams with white wine or sake until they are open! Then, move them out.

あさりを白ワイン&鮭で蒸します。口が開いたら汁ごとボウルに移しておきます。
Add butter into the pot and cook bacon. Then, add the rest of vegetables. Cook well. Add flower, water, Consome powder, juice from clams only.

バターを溶かした鍋でベーコンを炒めます。それから、野菜を炒めてます。こ麦粉、お水、コンソメ、あさりの知るだけ入れます。
Cook until all the vegetables become soft.

お野菜が柔らかくなるまでグツグツ煮ます。
Add milk, put back clams and cook for another 10 minutes or so. Finally, add heavy cream, salt & pepper.

牛乳を少しずついれ、あさりを戻して10分ほど弱火で煮ます。最後に生クリーム、塩、こしょうで味を調えます。
Ready to eat!! Love, Miyu
できあがり♪  未愉

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